jabatan korporat

Jabatan Perancangan Korporat Dan Kemasyarakatan

Email Jabatan: 

POKOK REPUT DAN PATAH

Hasil daripada pemantauan pengawas pasar di dapati terdapat pokok reput dan patah di pasar malam taman nuri berdekatan papan tanda taman nuri taman permainan kanak-kanak. Pohon diambil tindakan dengan kadar segera demi keselamatan orang awam. Terima Kasih

MENJALANKAN PERNIAGAAN YANG DILARANG DAN TEMPAT YANG TIDAK DIBENARKAN DI KAWASAN PASAR

Hasil daripada laporan pegawas pasar di dapati segelintir peniaga menjalankan perniagaan makanan di sekitar kawasan Pasar Pagi peremba. Selain itu, mereka juga menjalankan perniagaan dikawasan yang tidak dibenarkan oleh pihak MBAS.

MELETAK MOTOSIKAL DI DALAM KAWASAN PASAR

Hasil daripada pemantauan pengawas pasar di dapati segelintir peniaga meletakkan motosikal di dalam pasar. Masalah ini sukar bagi peniaga lain untuk menjalankan perniagaan mereke kebanyakkan motosikal diletakkan di bahagian gerai buah. Oleh itu mohon bantuan dan tindakan penguatkuasa secepat mungkin bagi mengatasi masalah ini. Terima Kasih.

membuat binaan haram

mohon mengambil tindakan undang-undang ke atas peniaga tersebut kerana telah membuat binaan haram tanpa kebenaran dari MBAS.

meletak kenderaan di dalam kawasan / tapak niaga

kenderaan yang meletakkan di dalam kawasan tempat niaga ini telah menganggu waktu operasi perniagaan. syor di letakkan "towing" untuk tindakan penyitaan kenderaan.